Stockholmsrallyt 2024 - en solig historia!

  • 8 sep 2024

Redan på vägen till Hökeriet utanför Vallentuna var det en rolig stämning i luften.

Perfekt sensommarväder och målmedvetna, pigga veteranhojar som slöt upp på vägen till Hökeriet utanför Vallentuna, rallyts epicentrum och kaffepannan med hembakat.

Själv åkte jag omkull i en rondell, lite nonchalant körning och en smula grus fixade betan, samt skapade administrativ stress då jag höll i startkort och lunchbiljetter. Det decimerade seketariatet, Sören och Janne, jobbade på så pennorna glödde för att hinna registrera de dryga 50 deltagaran till starten kl 10. Själv anlände jag och hojen Hökeriet sena och mörbultade, men jag har hört att det blev ett riktigt bra rally. Uno Jonsson, banläggaren, fick mycket beröm för de 6,5 mil roliga vägarna med sväng. Halvvägs in på banan var det ett naturskönt stopp i Lisinge där Pablo och Per höll i den sedvanliga frågestunden.

Väl i mål, när de sista frågorna besvarats och antalet popcornkärnor gissats serverade Lisen och hennes crew grillade hamburgare och läskeblask som intogs i solen. 


Lunchen intogs på stolar men också på en oväntat bekväm grushög.

Samtidigt rättade sekretariatet svarskorten så till kaffet kunde ordförande Torsten gå igenom frågor och svar. Tätt följt av prisutdelningen som Torsten höll tillsammans med Lennart, som i sin tur trollat fram ett dignande prisbord och extra fina kuvert till de tre som svarat mest rätt.

Här ser vi från vänster: Lennart, ena hjärnhalvan bakom rallyt, ordförande Torsten och ...

Så rundades dagen av och årets Stockholmsrally var till ända. En hoj som inte ville starta och en annan som inte ville åka hem samt en kullkörning som strulade till det för oss arrangörer, annars flöt det på bra. Ett halvårs planerande är nu avslutat så vi vill tackar Uno, Janne och Per för en extra insats samt alla som kom och körde och tillsammans med oss i MCHK styrelsen gjorde rallyt!  

/Vid pennan Anne-Li Karlsson